„The Sunset Limited” @ Biblioteca G.T. Kirileanu

0
288

Știți cam care e treaba. Vinerea aceasta, de la 14:30, Biblioteca G.T. Kirileanu vă invită să vizionați filmul „The Sunset Limited” cu doi dintre cei mai mari actori, Tommy Lee Jones și Samuel L. Jackson!

Bineînțeles, este gratuit. Vă întrebați despre ce e vorba, sau doriți un trailer? Găsiți un scurt sinopsis și un trailer al filmului mai jos.

„Inspirata din piesa de teatru omonima a dramaturgului Cormac McCarthy, drama „The Sunset Limited” se petrece intr-un apartament inchiriat din New York, in care doi barbati numiti generic Black si White poarta o discutie filozofica pe tema semnificatiei sau lipsei de semnificatie a existentei.

Dupa ce l-a salvat de la moarte pe White, un profesor de colegiu care a vrut sa se arunce in fata metroului, fostul puscarias Black se straduieste sa il tina incuiat pe sinucigas in apartamentul sau pentru a evita o noua tentativa a acestuia de a-si curma viata, in acelasi timp dorind sa afle motivele care l-au determinat pe musafir sa intre intr-o asemenea stare depresiva.

Condamnat la inchisoare pentru crima si aflat pe punctul de a fi injunghiat mortal in timpul detentiei de catre un alt prizonier, Black pretinde ca a avut o viziune divina si ca, din acel moment, a devenit credincios, fiind convins ca Dumnezeu i l-a scos in cale pe White pentru a-l converti si a-l aduce pe calea cea buna. Numai ca White este ateu, dispretuieste crezul religios al lui Black si tot ceea ce isi doreste este sa fie lasat sa isi sfarseasca socotelile cu viata.”

 

Lasă un răspuns