Concursul „Bate toaca”

0
578

Concursul propriu-zis se va desfasura in data de 29 iunie 2013 in statiunea Durau, iar traseul concursului acopera cele mai frumoase zone din masivul Ceahlau.

Proiectul isi propune in primul rand aducerea la startul competitiei a unui numar cat mai mare de participanti (cca. 600) atat din randul alergatorilor cu experienta cat si a amatorilor de drumetii montane, de miscare in aer liber,de intrecere in spiritul prieteniei si al solidaritatii montane. Un alt scop al proiectului consta in promovarea turismului in zona Lacul Izvorul Muntelui si a Masivului Ceahlau cu o atentie deosebita indreptata asupra statiunii Durau, a traseelor turistice care pornesc din acest loc precum si aducerea in prim plan a obiectivelor vizate in timpul desfasurarii activitatilor specifice: Cabanele Fantanele si Dochia, Schitul Stanile, Schitul Ceahlau, Cascada Duruitoare, partia de ski Durau.

 

Probele concursului (contra-cronometru si individuale) vor fi in numar de trei si se vor desfasura simultan astfel:

1. Concurs de alergare PROBA AMATOR : lungime 16 km cu ascensiune 1100 metri pe traseul: Durau-Cabana Fantanele-Vf.Toaca-Cabana Dochia-Cascada Duruitoare-Durau.

2. Concurs de alergare PROBA AVANSAT lungime 30 km cu ascensiune 2100 metri pe traseul: Durau-Cabana Fantanele-Poiana Nican-Cascada Duruitoare-Piatra Lacramata-La Palarie-Jgheabul lui Voda-Poiana Stanile-Poaiana Varatec-Poiana Maicilor-Claile lui Miron-Cabana Dochia-Jgheabul cu Hotaru(doar 900 m)-Jgheabul lui Sterea-Vf.Toaca-Cabana Fantanele-Durau.

3. Intrecerea Copiilor cu inscriere si asistenta la fata locului.

Premierea se va desfasura dupa cum urmeaza:
Competitia pe distanta mai scurta va fi premiata in sistem OPEN MASCULIN si OPEN FEMININ urmand a urca pe podium primii zece concurenti atat la barbati cat si la femei, iar competitia pe distanta lunga va fi premiata pe categorii de varsta dupa cum urmeaza : MASCULIN 18-29 ani, 30-40 ani, 41-50 ani, 51-60 ani, 61 plus si FEMININ 18-29 ani, 30-40 ani, 41 plus (primii trei clasati la fiecare categorie in parte). Cursa copiilor se va desfasura tot pe categorii de varsta in functie de solicitarile si numarul participantilor din ziua respectiva. Deasemeni se vor acorda premii speciale pentru cei mai varstnici participanti.

Organizatori – ASOCIATIA FUTURE in colaborare cu voluntarii participanti la alte competitii similare: Andrei Grigoroae, Adrian Constantin, Razvan Fodor, Tudorel Buzoi Sebastian Popa, Ana Pavel, Florin Botescu, etc.

 

Lasă un răspuns