Gaz Metan Mediaș – Ceahlăul Piatra Neamț

0
281

Gaz Metan Mediaș a ajuns la 10 meciuri fără înfrângere, după victoria cu 3-1 de sâmbătă, contra Ceahlăului Piatra Neamț.

Golurile au fost marcate de Florin Dan(18), Cristian Todea (42) și Tahar(70), respectiv Bojan Golubovic (13).

Oaspeții au început bine și chiar au deschis scorul după 13 minute, prin Golubovic, care a finalizat cu genunchiul. Avantajul nemțenilor a durat doar cinci minute, iar Florin Dan a egalat după o greșeală a lui Marc. Ocaziile au fost împărțite până pe final de repriză, portarul Ceahlăului fiind serios pus la încercare de Bud (39), în timp ce pe Buchta l-a salvat imprecizia reluării aceluiași Golubovic (27). Todea i-a adus pe medieșeni în avantaj cu trei minute înainte de pauză, cu un șut de senzație, din afara careului, la careJovic nu a avut replică.

După un șut slab al lui Bud (60), Tahar a majorat diferența în favoarea echipei lui Cristian Dulca, după o fază spectacol, cu o pasă de 40 de metri și o reluare din prima, din întoarcere, cu care l-a lobat pe goalkeeper-ul Ceahlăului (70).

Buchta a fost atent la trei minute distanță, când Rusu (intrat la pauză) putea reduce din nou avantajul gazdelor, care au revenit în atac prin Llullaku (intrat în repriza secundă), al cărui șut a izbit bara transversală (79). Golubovic a mai avut trei mingi prin care putea să îi apropie pe nemțeni pe tabelă, însă execuțiile sale nu au fost ideale (88, 90+1, 90+2), iar diferența de două goluri a rămas în favoarea lui Gaz Metan, care a ajuns la 10 meciuri fără înfrângere (nouă în campionat, unul în Cupă).

Cu acest succes, medieșenii urcă pe locul al cincilea în clasamentul Ligii 1, cu 19 puncte (golaveraj 16-13), la egalitate cu FC Botoșani (golaveraj 13-15), care a pierdut, tot sâmbătă, în fața ploieștenilor de la Petrolul . De partea cealaltă, nemțenii rămân cu 17 puncte (golaveraj 15-11), pe locul al șaptelea, dar poate fi depășită de CFR Cluj sau ACS Poli Timișoara.

 

Lasă un răspuns