Portia de Cunoastere – Vasile Avadanei – Cum imi construiesc un viitor intreg?

0
266

Principala noastra activitate este de asigurarea a existentei. Pentru aceasta muncim. dar trebuie sa ne si odihnim. In timp, continutul muncii si al odihnei s-au imbogatit in continut si rafinament.

Generatiile isi schimba atitudinea fata de munca si odihna si fata de raportul dintre acestea.
A aparut un domeniu de planificare a carierei profesionale cu implicatii psihologice si sociologice, se schimba continutul procesului de invatare, solicitarile unui loc de munca necesita creativitate, Inovare, adaptare, relationare, negociere. cate ceva din toate acestea trebuie sa le avem atunci cand se pune problema sa luam decizii in ceea ce ne priveste. O parte le invatam de la specialisti. O alta parte rezulta din propriul metabolism al cunostintelor, sentimentelor, energiilor proprii. peste toate acestea exista si un destin.

Pentru esecurile noastre in viata ne este comod sa dam vina pe altii (complexul lui Adam). Dar noi? Ce loc ocupa decizia noastra in acest Mare Plan in care suntem implicati fiecare? Titlul pe care l-am propus este o provocare de a privi lucrurile practic si concret, dincolo de clisee si studii sistematice, de a aborda problemele legate de viitorul fiecaruia dintre noi acolo, la granita dintre ratiune si intuitie. Va provoc la o discutie despre noi: un pic de educatie, un pic de invatare, un pic de talent, un pic de cultura, un pic de intuitie, un pic de experienta si ceva filosofie pe deasupra (ca sa-l parafrazam pe Alecsandri). Este probabil sa gasim o cale spre noi insine prin noi insine. Daca avem noroc. nu credeti ca e un subiect cel putin interesant?

Event de Facebook: https://www.facebook.com/events/638729739601166/
Dată și Locație: Luni, 14 iulie 2014, ora 19:30; Library Bar.

 

Lasă un răspuns