Interviuri- Repetiţii: Balul Bobocilor CNPR @ Club Central

0
1932

Ne mai despart doar câteva zile de cel mai tare bal al toamnei 2014. Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014, cu fix o săptămână înainte de mult aşteptatul  bal, am avut ocazia de a asista la repetiţiile pretendenţilor titlului de Miss&Mister ai Colegiului Naţional Petru Rareş.

Distracţie, voie bună, emoţii, zâmbete, paşi, paşi şi iar paşi… aceasta a fost atmosfera regăsită în ClubCentral, acum, pe ultima sută de metri când bobocii se pregătesc intens de marea competiţie de sâmbătă seara. Sunteţi curioşi să aflaţi detalii din „culise”? Ei bine, eu am fost.

Cu toţii sunt talentaţi, perseverenţi şi încearcă să ofere tot ce pot şi au mai bun pentru a vă oferi o seară spectaculoasă pe care nu o veţi putea uita. Pot garanta faptul că pentru juriu va fi o adevarată provocare alegerea câştigătorilor.

Prima pereche cu care am discutat este formată din:  Adelina Valoschi şi Andrei Grădinariu. Adelina ne-a spus că „În primul rând, am ales să particip din curiozitate, iar mai apoi deoarece de când păşeşti pentru prima oară în liceu, tot ce auzi este „BalulBobocilor”. În plus, o dată eşti boboc, doar dacă nu ţi-ai făcut un plan pe long term şi vrei să fii şi la anul…şi peste doi ani..”, iar Andrei a vrut să încerce ceva nou şi diferit. „Pentru mine preselecţiile au fost un lucru complet nou, nemaiavând experienţă în preajma unui public, zic eu, destul de numeros.  În plus, acestea au fost presărate cu „peripeţii”. Când mi-am auzit numele rostit de unii dintre organizatori în faţa clasei, credeam că urma să se ţină vreun consiliu, deci a fost o adevărată surpriză.” a spus ea  când am adus vorba de preselecţii şi starea pe care a avut-o la aflarea rezultatelor. Avantajul pe care consideră că-l au faţă de ceilalţi concurenţi îl constituie faptul că „perechea noastră este cea mai „altfel”, iar prin altfel mă refer că noi avem hobby-uri diferite faţă de ceilalţi, însă asemănătoare între noi”. Deşi au mai apărut mici neînţelegeri, per ansamblu ei se înţeleg bine şi au trecut cu ajutorul perseverenţei  peste obstacolul neexperienţei în ceea ce priveşte dansul. Adelina ne-a destăinuit:  „Cu celelalte perechi concurente mă înţeleg mai mult decât bine, ne ajutăm reiproc atât la realizarea coregrafiilor cât şi în alte privinţe. Cât despre organizatori, împreună cu noi, bobocii, fac tot posibilul ca balul acesta să fie #celmaitarebal. Ne înţelegem bine cu toţii, nu prea au fost neînţelegeri, iar toţi îşi dau interesul şi muncesc din greu pentru debutul ce are să aibă loc pe 29 noiembrie.” Aceştia vor să se distreze şi se aşteaptă ca acest bal să fie o surpriză plăcută pentru toţi cei care vor fi prezenţi.

Cea de a doua pereche cu care am stat de vorbă o formează: Bianca Tarcinsky şi Vlad Ştefan. Aceasta ne destăinuie că a ales să participe deoarece competiţia reprezintă o experienţă unică ce-i oferă posibilitatea de a-şi întrece limitele în timp ce se distrează. Ştefan vrea să le dovedească tuturor celor prezenţi  de ce este capabil cu puţin efort şi perseverenţă. Bianca apreciază faptul că are un partener răbdător, iar înălţimea lui reprezintă un avantaj. Ea îşi petrece timpul liber prin desen şi muzică, iar el prin dans şi înot. Un inconvenient pentru Bianca îl reprezintă timpul liber limitat, considerând că trebuie să depună un efort pentru că au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a se pregăti. Aceştia se bucură de susţinerea celor din jur şi speră că vor contribui la crearea unei nopţi magice în Las Vegas.

O altă pereche, Mihuţ Iva şi Barna Octavian ne-au destăinuit că participă în această competiţie pentru a se distra şi pentru a obţine o nouă  experienţă. Prin intermediul concursului, Iva vrea să dobândească mai multă încredere şi să-şi pună în evidenţă calităţile. Pentru ei, un avantaj este faptul că-şi coordonează  bine emoţiile şi se înţeleg foarte bine,  formând o pereche unită. Iva apreciază seriozitatea şi dedicaţia de care dă dovadă partenerul ei, iar Octavian apreciază  perseverenţa şi talentul partenerei sale. Una dintre pasiunile lor este dansul, ceea ce i-a ajutat foarte mult în ceea ce priveşte coregrafia pentru proba de dans. Deşi în timpul repetiţiilor s-au mai accidentat, au trecut peste toate obstacolele şi au continuat să se pregătească pentru seara cea mare. Indiferent de câştigătorii titlului de miss&mister, aceştia vor să rămână prieteni în continuare şi speră ca balul să rămână în memoria tuturor sub emblema celui mai tare bal.

Popîrda Ana-Maria şi Jamil Tark, alţi pretendenţi ai titlului de Miss&Mister boboc, privesc participarea în competiţie din această postură ca pe o oporunitate de a se distrata şi de a căpăta o nouă experienţă. Pentru ei, preselecţiile au fost amuzante şi s-au distrat. Diversitatea pasiunilor pe care le practică reprezintă avantajul pe care consideră că-l au faţă de ceilalţi participanţi în această competiţie. Pentru ea, muzica este principala pasiune pe care o desfăşoară în timpul liber, iar pentru el skateboarding-ul. Pentru Ana, o dificultate întâlnită pe parcursul repetiţiilor  o reprezintă accidentările, iar pentru Tark dansul este o provocare foarte mare, însă muncesc, repetă din greu şi vor să arate tot ce pot şi au mai bun. Consideră balul foarte bine organizat, cu organizatori „faini şi dedicaţi” pentru a fi cea mai tare noapte în Las Vegas.

Raluca Mihăilă şi Tudor Zaiţ formează o altă pereche, însă la repetiţii l-am întâlnit doar pe el. Acesta a ales să participe la competiţia de Miss&Mister a acestui bal deoarece îi place să-şi facă prieteni, iar competiţia este un prilej de socializare. Consideră că la preselecţii s-a descurcat bine, însă rezultatele le-a aşteptat cu mari emoţii. Avantajele pe care consideră că le au faţă de ceilalţi participanţi sunt carisma şi faptul că una dintre pasiunile comune este dansul, el practicând dans sportiv de 8 ani, iar timp de 3 ani formând o pereche cu Raluca şi în acest domeniu. Tudor consideră că are o parteneră frumoasă, cu care poate comunica uşor şi îi apreciază foarte mult perseverenţa. Deşi au mai existat accidentări, nu a fost nimic grav, iar aceştia sunt pregătiţi de concurs şi speră să câştige.

Ultimii, dar nu cei din urmă, cu care am discutat sunt Andrada Trifan şi Branea Alexandru. Aceştia au destăinuit faptul că au ales să participe în competiţia de Miss&Mister a acestui bal deoarece reprezintă o provocare, o experienţă unică prin intermediul căruia îşi pot face prieteni noi, îşi pot îmbunătăţi anumite abilităţi şi pot deprinde noi aptitudini. Deşi au avut emoţii la preselecţii, consideră că probele au fost uşoare. Andrada îşi poate gestiona bine emoţiile chiar şi sub presiune, amândoi dând dovadă de ambiţie şi perseverenţă, acestea fiind atuurile pe care consideră că le deţin. Andrada nu îi vede pe ceilalţi participanţi ca pe nişte adversari deoarece toţi sunt prieteni între ei şi consideră că fiecare-n parte are ceva de arătat şi speră ca talentul să fie pus în evidenţă. Alex este de părere că deşi ceilalţi concurenţi sunt pe măsura aşteptărilor, se va descurca să facă cel mai tare show. Deşi, în afara concursului nu petrec foarte mult timp împreună având grupuri diferite de prieteni, ei formează o echipă omogenă. În timpul liber aceasta practică dansul, iar el karate. Neexperienţa lui la dans a reprezentat o dificultate, însă au muncit intens şi sunt pregătiţi de competiţie.

Ştefan Grăpinoiu, unul dintre principalii organizatori ai balului, a declarat: „După o perioadă de trei ani, în care am experimentat o formulă mai elegantă de bal, am ajuns la concluzia că o mare parte din tineri preferă mai degrabă atmosfera de club, aşa că asta le oferim; dar nu oricum. Făcând parte din echipa de redacţie a site-ului CityNeamţ, participarea la balurile bobocilor a devenit o adevărată tradiţie pentru mine, lucru care m-a ajutat să identific multe din problemele care ar putea fi înlăturate în cazul acestui tip de eveniment.

Anul acesta, organizăm un bal al bobocilor care va răsturna complet tiparul balurilor organizate până acum în Club Central. Pentru că deviza noastră e ‪#‎ALLin  aducem publicului o mulţime de momente spectaculoase, un decor cu totul şi cu totul special, de fapt, ceea ce numim noi, cel mai grozav bal al toamnei. Muncim de mult timp, pentru că ne dorim să facem din locaţia balului o adevărată zonă a provocărilor, cum numai în Las Vegas există.”

Laurenţiu Neacşu, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor CNPR, ne-a comunicat: „După aproape trei ani petrecuți în Rareș, consider că am ajuns să cunosc prototipul elevului rareșist, care este diferit și special față de ceilalți printr-o armonie cu care își îmbină calitățile, cunoașterea, viața socială și cea profesională. O săptămână de sărbătoare în Colegiul Național ”Petru-Rareș” cu ocazia împlinirii a 145 de ani de rezultate frumoase se va încheia cu concursul festiv, Balul Bobocilor, ce se anunță prin prisma bunei organizări și a entuziasmului celor care fac acest proiect, colegii mei de clasa a douăsprezecea, unul din cele mai reușite și surprinzătoare Baluri ale Bobocilor. Le urez mult succes bobocilor, organizatorilor cărora, alături de Consiliul Școlar al Elevilor din CNPR, le ofer toată susținerea și simpatia, cu încrederea că împreună vom dovedi și vom arăta spiritul inconfundabil al acestui liceu cu renume chiar și peste ocean.”

Coregrafii: Andreea Balint, Sabina Melinte, Mihai Tăune şi Călin Teacu îşi dedică timpul liber pentru a pune la punct toate detaliile împreună cu participanţii, concentrându-şi atenţia asupra coregrafiilor pentru a ajunge la un rezultat final de care toată lumea să fie mulţumită.

Sabina Melinte destăinuie că: „În postura de coregraf, pot spune că perechile ce se pregătesc anul acesta pentru bal au reuşit să îmbine armonios utilul cu plăcutul. Au o atitudine destul de degajată astfel încât să nu existe stres inutil, dar sunt boboci muncitori şi cooperanţi, serioşi, motiv pentru care am reuşit să ducem la bun sfârşit coregrafiile cu o săptămână înaintea evenimentului. Au venit cu idei, s-au străduit să asimileze ceea ce i-am învăţat şi rezultatul este unul foarte bun. În săptămâna ce urmează vom lucra la detalii, pentru a oferi publicului un spectacol pe măsura aşteptărilor.”

Aşadar, dă şi tu ‪#‎ALLin la Balul Bobocilor C.N. Petru Rareş şi nu vei regreta pentru că vei avea parte de nenumărate surprize, iar distracţia, voia bună şi suspansul reprezintă protagoniştii  unei seri în Las Vegas. Seara de 29 noiembrie nu va consemna un bal, ci o experienţă cu totul originală pe care o recomand tuturor celor care ştiu ce înseamnă un eveniment organizat cu foarte multă implicare şi dedicaţie.

Mai multe despre momentele de la repetiţii puteți afla, vizionând galeria FOTO de mai jos, pregătită cu foarte multă muncă și dedicație, de Claudiu Mihuţ.

Redactor: Mădălina Georgiana Mihăilă

 

 

Lasă un răspuns