Gala Voluntariatului Nemţean, a doua ediţie

0
465

Aşa cum v-am promis, CREED (Centrul de Resurse Economice şi Educaţie pentru Dezvoltare) organizează a doua ediţie a Galei Voluntariatului Nemţean (IIa Gal-VOL-NT 2014) eveniment ce își propune să aducă la un loc, pentru a le arăta aprecierea, voluntarii, coordonatorii de voluntari şi proiectele care au implicat voluntari din judeţul Neamţ. La eveniment vor fi invitaţi și membrii marcanți ai comunității, reprezentanții autorităților publice precum și ai societății civile.

Perioada de depunere a aplicaţiilor s-a încheiat pe data de 18 ianuarie 2015, iar în competiție au fost înscrise nu mai puțin de 51 de aplicaţii.

Evenimentul va avea loc la data de 6 Februarie 2015 şi este dedicat în exclusivitate voluntariatului, având drept unic scop recunoașterea contribuției aduse de voluntari, precum și a proiectelor de voluntariat realizate în beneficiul comunității.

Bianca Bezea, unul dintre voluntarii prezenţi la prima ediţie a evenimentului, ne-a povestit: „Prima ediție a Galei Voluntariatului Nemțean a fost unul dintre primele mele evenimente la care am participat în cadrul organizației. Pentru mine a fost o experiență unică unde am întâlnit oameni frumoși, oameni pasionați de ceea ce se întâmplă în jurul lor și oameni care chiar vor sa ajute fără a aștepta ceva în schimb. Singurele mele așteptări pentru Gala din acest an sunt ca aceasta să fie cel puțin la fel de bună ca ediția trecută.”

Mihăilă Georgiana, coordonator voluntari CREED, destăinuie că: „Pentru mine, orice eveniment CREED este important, însă Gala Voluntariatului Nemţean reprezintă un proiect „de suflet” deoarece este organizat de către voluntari pentru voluntari! Din postura de voluntar ştiu cât de mult înseamnă să fii apreciat pentru munca depusă; nu recompensat, apreciat! Un simplu şi sincer „Mulţumesc!” sau „Felicitări!” reprezintă mult! Nimic nu e mai frumos decât atunci când la finalul unui proiect/eveniment a cărui pregătire a fost complexă și de durată, cineva îţi apreciază munca şi tu poți spune că totul a ieşit cum ar fi trebuit. Alături de echipa de voluntari, căruia îi mulţumesc pentru munca plină de dedicaţie şi timpul acordat, am depus mult efort pentru a crea un eveniment memorabil. Ne vedem pe data de 6 februarie pentru a ne bucura împreună de munca voluntarilor şi proiectele ce îşi lasă o amprentă pozitivă asupra dezvoltării comunităţii nemţene.”

Gala Voluntariatului Nemțean este un eveniment sub egida CREED, și își propune recunoașterea meritelor voluntarilor, organizațiilor și instituțiilor care se implică în activități de voluntariat, precum și dovedirea aprecierii față de acele proiecte care aduc un beneficiu major comunității.

În plus față de prima ediție Gala Voluntariatului Nemțean va căpăta și o componenta internațională, orașul Piatra Neamț devenind gazda Coaliției Europene de Tineret pentru Mediu și Sănătate, un organism care este activ în 17 țări din Europa.

Autor GM (voluntar CREED)

 

Lasă un răspuns