Noaptea Cercetătorilor 2015 Piatra Neamț

0
409

    În data de 25.09.2015 a avut loc în Piatra-Neamț ,,Noaptea DSC_0011Cercetătorilor”, eveniment ce a avut ca și scop atragerea publicului în universul științific. Locul de desfășurare a fost Curtea Domnească, iar startul de a păși în lumea experimentelor s-a dat la ora 17:00.

Colegiul Național de Informatică a realizat pentru această seară concursuri ce au depins de îndemânarea și creativitatea concurenților: concurs Egg Landing și concurs de construire și lansare de avioane de hârtie. Ambele s-au adresat elevilor din clasele VI-X, având categoriile Juniori și Seniori.

Colegiul Național Petru Rareș a pus la dispoziție telescopul de 250 mm cu ajutorul căruia cei prezenți la eveniment au făcut observații astronomice. De asemenea au putut admira stația meteo recent achiziționată, iar experiențele inedite de chimie nu au lipsit de la standul alocat liceului.

Colegiul Tehnic de Transporturi a prezentat mecanica auto și tehnologia transporturilor, iar experimentele legate de electrică și electronică au fost la ordinea zilei.

Școala gimnazială Nicu Albu i-a invitat pe spectatori în lumea culorilor pentru a realiza picturi inedite și le-a pus la încercare îndemânarea și imaginația.

Anul acesta Noaptea Cercetătorilor s-a bucurat de a 10-a aniversare de la prima ediție europeană. Evenimentul ce se desfășoară anual în peste 300 de orașe are ca obiectiv principal consolidarea recunoașterii publice a cercetătorilor, în special prin oferirea publicului larg, indiferent de vârsta și experiența lor, posibilitatea de a descoperi “fața umană” a cercetării prin participarea activă în activități științifice.

 

Lasă un răspuns