Porția de Cunoaștere: Moștenirea Spirituală a Romaniei

0
346

Vom aborda în această conferință tezaurul spiritual lăsat în urma de strămoșii noștri prin viu grai și tradiție. Templele de inițiere, pentru preoți și preotese, de la Fetele Albe ,Blidari,Costești, Sarmizegetusa și altele, au lăsat istorii extraordinare și mituri pe măsură.
Strămoșii acestui popor posedau o cunoaștere deosebită asupra științelor inițiatice, cunoaștere ce a fost transmisă în toate colțurile țării, sub diferite forme și practici.
Guri de rai, munți sacri, simboluri magice scrijelite în peșteri, scrieri străvechi și multe altele definesc această țară ca fiind literalmente o ” Dumbrava Minunată!”
Cultura Cucuteni este una din cele mai interesante prin tot simbolismul spiritual lăsat în urma. Ouroborusul, Yin Yang, Copacul Vieții, Funia Vieții, Zvastica, Antakarana sunt doar câteva din simbolurile cu care strămoșii noștri își împleteau viața. Cât de vechi suntem? Ce comori se ascund în cultura Dacilor? Ce taine cunoșteam? Cine suntem ?
Ne acoperă o istorie frumoasă, pașnică și curăță
 alături de magi, moși, solomonari, preotese, preoți, călugări,pustnici, zăvorâți, mucenici și sfinți. Putem recunoaște așadar această moștenire către sacerdoțiu a romanului și o chemare către lumea spiritului, către Dumnezeu.
Vă invităm să descoperim împreună, România, tărâmul de basm, indiferent de vârsta, joi 12 noiembrie începând cu ora 19:30 la cafeneaua The Library Bar !

Susținută de Oreste Teodorescu & Doru Bem

(investiție personală: 10 RON)

 

Lasă un răspuns