Graham Jarvis câștigă etapa de Cupa Europeană la Hard Enduro de la Piatra Neamț

0
217

Dupa doua zile de enduro extrem HEPN 2014 Cupa Europeana are un nou lider. Jonny Walker este temporar noul “rege” continental in competitia dedicate celor mai duri rideri. Un podium adjudecat de trei piloti de uzina, dupa un duel “de casa”, din punct de vedere al echipamentului de concurs, motociletele lor fiind fabricate in acelasi loc , la Mattighofen in Austria.
Cea de-a patra editie a Hard Enduro Piatra Neamt a fost si ce-a de-a doua etapa din calendarul Cupei Europene de Endueo Extrem, prima desfasurata in Romania. Primii 20 clasati la clasa PROFI au primit puncte si in competitia europeana, de la 25 pentru primul clasat pana la 1 punct pentru cel aflat pe pozitia 20.
Graham Jarvis ( UK – Bell-Ray Husqvarna), dupa castigarea primei zile si un loc secund in cea de-a doua este marele invingator in etapa de la Piatra Neamt, cu 47 de puncte. Chiar daca nu a participat la prima etapa din Anglia, Jarvis se afla acum pe locul 2, la general, in Cupa Europeana. A aratat ca nu este usor de invins Locul 3 din prima zi si prima treapta a podiumului in cea de-a doua i-au asigurat britanicului Jonny Walker ( UK – KTM) pozitia secunda la general in etapa romaneasca , cu 45 de puncte. Puncte care il propulseaza pe cea mai inalta pozitie in clasamentul provizoriu al Cupei Europene de Enduro Extrem. Situatie favorizata de absenta lui David Knight, acesta din urma ramanand cu punctele acumulate in urma etapei din Anglia. 44 de puncte, adica un loc 2 , respectiv3 pentru Alfredo Gomeez (SPA – Bell-Ray Husqvarna) il pozitioneaza pe acesta pe ultima treapta a podiumului, la general. Paul Bolton ( UK) este cel mai bine clasat pilot privat, in ambele zile sosind cu cel de-al patrulea timp.
In ziua a doua a HEPN 2014 cei care au fost prezenti pe traseele din Muntii Tarcaului au putut asista la o cursa senzationala care i-a avut in prim-plan pe cei trei : Walker, Jarvis si Gomez. Pe tot parcursul au mers impreuna, roata la roata, intr-un ritm infernal, in ciuda traseului dificil. La finish au ajuns in acelasi minut, ceea ce dovedeste valoarea si abilitatile tehnice apropiate.
Urcari prin albii de rau , coborarari abrupte, pasaje de viteza – sunt elementele care au facut ca ziua a doua sa fie mai dificila decat prima, chiar daca acum ploaia n-a mai fost un factor care sa ingreuneze traseul. Cei din clubul sportiv Zen Wrld Extreme, organizatorul HEPN, au fost fericiti sa afle ca , inca odata, toti riderii s-au simtit extraordinar si spera ca de la anul Cupa Europeana sa se transforme in campionat.

Pentru a descarca imagini Ziua 2 HEPN 2014 – newscut http://fastupload.ro/8b3bf7a3eeb8b50415f0202cc82c7e7f.html

Credit foto : Thomas Campean, Andreea Alexandru

 

Lasă un răspuns