ANDREI APOSTOL – VIITORUL FOTBALULUI NEAMŢEAN

0
551

Fotbalul este si va fi mereu una dintre marile iubiri ale locuitorilor orasului Piatra-Neamt, iar noua echipa CSM Ceahlaul reuseste sa stranga un numar din ce in ce mai mare de admiratori cu fiecare meci jucat. Acest lucru se datoreaza in mare parte noului capitan al echipei, Andrei Apostol. Practicand acest sport de mai bine de 14 ani, Andrei reuseste cu succes  sa readuca fotbalul de calitate in acest judet. Pasiunea pentru fotbal, dorinta de a se autodepasi si talentul sunt aspecte care il descriu , poate cel mai bine pe Andrei, fapt ce reiese si din discutia pe care am purtat-o cu acesta.

14672717_1213883252002059_147793529_o

1. Cum te simti știind ca tu si coechipierii tai ocupați poziții fruntașe in topul golgheterilor din seria din care faceti parte?

Jucatorii din ofensiva considera ca golurile marcate sunt foarte importante, la fel si eu, dar cu precizia ca victoria este cea care conteaza, nu cine a participat mai mult la obtinerea acesteia, acest lucru demonstrand si faptul ca suntem o echipa.
 2. Fiind echipa fruntașă in momentul de fata , ce ne poti spune despre cum crezi tu ca va arata viitorul echipei CSM Ceahlau?
Noi speram sa continuam aceasta serie de victorii si sa nu ne oprim pana 14689254_1213882822002102_1442818419_ola sfarsitul campionatului , insa trebuie sa ne respectam fiecare adversar si sa tratam cu seriozitate fiecare etapa . Sper ca la sfarsitul sezonului sa ne clasam pe prima pozitie pentru a putea promova in urmatoarea divizie!

3. Numărul suporterilor care sunt alaturi de voi creste de la meci la meci, a cărui fapt crezi ca se datorează acest lucru si care este reactia ta si a echipei?

Da, intr-adevar, se simte de la un meci la altul intensificarea sustinerii suporterilo nostri si tin sa le multumesc in numele echipei pentru prezenta la meciuri! Sper ca pana acum sunt multumiti de prestatia noastra si usor-usor vrem sa umplem peluzele stadionului pentru ca acest oras merita sa continue traditia fotbalului.

4. Pozitia de căpitan al echipei este una ce cu siguranta iti aduce atat responsabilitate, cat si onoare, cum te simti in acest rol si care este relatia ta cu coechipierii tai?

Nu este usor sa fii capitan, responsabilitatea este foarte mare, insa este o placere pentru mine si sper ca si pentru colegii mei! Ma simt foarte bine si acest rol ma motiveaza, in sensul ca vreau sa le transmit tot ceea ce am acumulat pana acum , in materie de fotbal, si colegilor mei.

5. Ai fost surprins de reactia presei si a publicul nemțean dupa primele meciuri jucate?

Da, chiar nu ma asteptam sa avem o asemenea sustinere, atat din partea publicului , cat si din partea presei! Vreau ca aceasta impresie sa devina din ce in ce mai buna, pentru ca, asa cum am spus mai sus, acest oras chiar merita un fotbal de calitate.

Coechipierii lui Andrei nu se sfiesc sa ii recunoasca atat importanta pe terenul de fotbal, cat si in viata de zi cu zi . Colegul sau si atacant in cadrul echipei CSM Ceahlaul, Ionut Gabriel Zaharia, spune despre Andrei: 14699659_1213882948668756_2110421987_o„este un jucător foarte important al echipei, cu cea mai mare experienta dintre noi, datorita varstei. Este un jucator capabil sa duca un meci la final de unul singur, un jucator care m-a pus un valoare in fiecare meci si pe care ma pot baza, atat cu un sfat, dar mai ales pe terenul de fotbal.”

6. Fiind cel mai experimentat jucător al echipei si faptul ca reprezinti un model pentru ceilalti jucatori , pune presiune pe tine?

Nu pot spune ca este presiune pusa pe mine , dar incerc sa fiu un exemplu bun pentru coechipierii mei si sa ii ajut cu ce pot, pe teren in calitate de capitan, iar in afara lui, in calitate de prieten.

7. Care este motivația ta pentru a te antrena la nivelul la care o face si de ce esti atat de dedicat acestui sport?

Am inceput sa practic acest sport inca de la varsta de 6 ani, deci pot spune ca este un stil de viata. Am intrat intr-o oarecare rutina , care pe plan 14690003_1213883038668747_665280652_osportiv este una benefica. In ce priveste motivatia, eu, personal , nu am nevoie sa ma gandesc la ceva care sa ma motiveze, pentru ca imi este suficient faptul ca practic ceea ce eu am visat si o fac cu cea mai mare placere.

8. Avand in vedere faptul ca relatia de familie este una foarte importanta, te sprijinul parinților si a celor apropiati?

Da, pentru mine familia este foarte importanta si mereu apelez la ea atunci cand am o problema, deci mereu imi este alaturi, ceea ce imi ofera o stare buna de psihic si o oarecare relaxare.

9. Cum decurge un antrenament intr-o zi obisnuita?

Avem antrenori plini de experienta si nu pot spune ca exista un tip de antrenament pe care sa il facem zilnic, ca sa nu intervina plictiseala. Acesta se schimba de la o zi la alta, dar, de obicei, facem o incalzire care dureaza 20-30 de minute, dupa aceasta incalzire, anumite trasee cu mingea, unde ne impartim in patru grupe: atacantii, mijlocasii, fundasii si portarii. Apoi se aduna tot lotul si ne impartim in doua grupe, unde jucam un meci cu o anumita tema , un exemplu de  antrenament ar fi: atingerea mingii doar de doua ori.

14646792_1213882985335419_1006621834_o

10. Se spune ca si pregatirea psihică are un rol foarte important in câștigarea unui meci , acest lucru ti se aplica si tie?

Da, pentru ca orice jucator cred ca factorul psihic este foarte important. Eu, personal, cand sunt in teren , ma concentrez 100% la meci si la ceea ce se intampla in jurul meu, lasand problemele in afara terenului.

11. Pentru ca am ajuns la finalul interviului , ce mesaj ti-ai dori sa le transmiti tuturor suporterilor echipei , si implicit ai tai?

Mesajul pe care il am pentru acestia este, in primul rand, unul de multumire pentru timpul si sprijinul acordat echipei noastre prin prezenta lor la meciurile noastre, aceasta motivandu-ne mai mult. In al doilea rand, este o rugaminte, ceea de a continua sa fie prezenti la prestatiile noastre, pentru ca nu practicam acest sport doar pentru noi, ci si pentru acest judet, care, cum am spus si in intrebarile interioare, merita un fotbal de calitate.

14646710_1213883052002079_1418315306_o

Redactor: Mara Corlade

 

Lasă un răspuns