Seara germana – ”Kinshasa Symphony”

0
50

O nouă seară germană cu un documentar multipremiat. Joi, 12.01, de la 19:00 proiectăm în Ceainăria Teaz documentarul ”Kinshasa Symphony”, distribuit de Goethe Institut și de Centrul Cultural German.

Kinshasa este capitala Republicii Demografice Congo și cel de-al treilea oraș ca mărime din Africa. Cu un număr de aproape 10 milioane de locuitori, orașul se numără printre cele mai sărace orașe din lume. În Kinshasa se află singura orchestră din Africa Centrală.

Două sute de muzicieni din orchestră cântă Simfonia a 9-a de Beethoven. O pană de curent lovește chiar înainte de ultima partiție, însă asta este cea mai puțin îngrijorătoare situație cu care se confruntă singura orchestră simfonică din Congo. În cei 15 ani de existență orchestra a supraviețuit celor două lovituri de stat, mai multor crize și unui război. Concentrarea asupra muzicii și speranța unui viitor mai bun îi determină să continue.

Multipremiatul documentar ”Kinshasa Symphony”  este un studiu despre oameni, realizat în unul dintre cele mai haotice orașe ale planetei, ce fac tot posibilul să mențină unul dintre cele mai complexe sisteme de activitate umană comună: o orchestră simfonică. Filmul este despre Congo, despre oamenii din Kinshasa și despre puterea muzicii.

Info: http://www.imdb.com/title/tt1592744/?ref_=ttpl_pl_tt

Premii: http://www.kinshasa-symphony.com/index.php?id=48

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_vTk0XsgZV4

 

Kinshasa Symphony

Germania, 2010, 95 min

Regie: Claus Wischmann, Martin Baer

********************************************************

Ceainăria Teaz

Petru Rareș 11A

*********************************************************

Intrarea este liberă.

Capacitatea salonului este limitată. Rezervările sunt binevenite la 0758 628 913

Pentru o organizare cât mai bună vă rugăm să fiți prezenți cu măcar 15 minute înainte de începerea proiecțiilor.

Vă rugăm ca pe durata proiecțiilor să setați telefoanele mobile pe modul „silențios” și să păstrați liniștea. Este interzis accesul cu alimente.

*********************************************************

Vă mulțumim,

Vizionare plăcută!

 

Lasă un răspuns