Seară germană: Documentarul ”Concrete Love – The Böhm Family”

0
33


În această săptămână am planificat o nouă seară germană, cu un documentar impresionant despre renumita familie de arhitecți germani Böhm. Joi de la 19:00 proiectăm în ceainărie documentarul ”Concrete Love – The Böhm Family”, distribuit de Goethe Institut și Centrul Cultural German.

Durată: 1 h și 28 min

Regie: Maurizius Staerkle-Drux

An: 2014

Filmul regizat de Maurizius Staerkle-Drux urmărește rutina zilnică a arhitectului Gottfried Böhm în vârstă de 93 de ani, prin intermediul interacțiunii cu familia și colegii săi și prin prisma pasiunii pentru munca sa. Filmul prezintă o poveste de dragoste multi-fațetată, pasiunea pentru arhitectură și istoria Germaniei redată de cele 4 generații de arhitecți ale familiei sale. Bogat în observații fine, cu interviuri intime și documentat prin materiale ce ilustrează o moștenire arhitecturală extraordinară, ”Concrete Love” creează o impresie puternică despre clădiri și oameni.

Gottfried Böhm este unul dintre cei mai importanți arhitecți germani contemporani. Faima sa se bazează pe crearea de clădiri sculpturale din beton, oțel și sticlă, ce se numără printre referințele arhitecturale ale secolului al 20-lea. Cu 4 generații de arhitecți în familia sa: bunicul său, tatăl Dominikus Böhm și 3 dintre cei 4 fii: Ștefan, Petru și Paul Böhm, povestea familiei Böhm are o rezonanță impresionantă, fiind influențată de factorul politic al vremurilor în care a trăit și a lucrat fiecare membru, vremuri ce cumulează peste un veac și jumătate.

În vârstă de 93 de ani Gottfried Böhm este încă implicat în munca de dezvoltarea și construcție a firmei sale.

”Concrete Love” a câștigat în anul 2014 premiul pentru ”documentarul german al anului”, premiul ”Gold Panda” la Festivalul de Film din Chengdu, China, un premiu ”Gold Hugo” Festivalul de Film din Chicago, premiul de popularitate la Festivalul de Film din Lisabona, ”premiul juriului” la Festivalul Internațional din Montreal și premiul principal la Festivalul de Film Bolzano Bozen.

Info: http://www.imdb.com/title/tt3845142/?ref_=ttawd_awd_tt

Trailer: https://vimeo.com/117273601

********************************************************

Ceainăria Teaz

Petru Rareș 11A

*********************************************************

Intrarea este liberă.

Capacitatea salonului este limitată. Rezervările sunt binevenite la 0758 628 913

Pentru o organizare cât mai bună vă rugăm să fiți prezenți cu măcar 15 minute înainte de începerea proiecțiilor.

Vă rugăm ca pe durata proiecțiilor să setați telefoanele mobile pe modul „silențios” și să păstrați liniștea. Este interzis accesul cu alimente.

*********************************************************

Vă mulțumim,

Vizionare plăcută!

 

Lasă un răspuns