Trupa de teatru TeenAct prezintă UMILIŢII

0
93

Trupa de teatru a Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț a susținut premiera spectacolului Umiliții, adaptare după Umiliți și Obidiți de F.M. Dostoevsky. Piesa de teatru a fost regizată de elevii Claudiu Ladan și Luisa Rotariu, din distribuția spectacolului făcând parte următorii elevi: Viorela Stoian, Andrada Trifan, Iustina Teacu, Amalia Popa, Lavinia Pașparugă, Tigran Radu, Sandrino Mătase.

Câteva cuvinte din partea coordonatorului trupei, elevul Claudiu Ladan: „Ne bucurăm că am oferit un spectacol deosebit de teatru colegilor noștri, veniți în număr mare să urmărească piesa Umiliții. Mulțumim doamnei profesor Raluca Rusu pentru sprijinul acordat și tuturor persoanelor din staff-ul tehnic al trupei. Urmează să participăm cu acest spectacol la un festival internațional și ne pregătim intens în acest sens” – Claudiu Ladan, coordonator trupa de teatru TeenAct.

Din sală, lucrurile au stat puţin diferit. Entuziasm şi emoţie canalizate nu spre un succes recunoscut şi râvnit – în niciun caz -, ci spre împlinire şi pasiune închegate în câteva zeci de minute pe o scenă. Iniţiativă de apreciat şi stare de spirit cum, sinceră să fiu, ar trebui să vedem mai des în scumpa noastră sală de festivităţi de la parter. Ropotele de aplauze delimitau scenele, nu stingerea luminilor, nu vreo prezentare de facultate rigidă. Asta am văzut. Trebuie să recunosc, în drum spre casă mai vedeam şi câte un Vanea cu vederea periferică ieşind timid de după un copac, dar asta are să vi se întâmple tuturor celor ce veţi vedea piesa duminică, în acelaşi loc.

Fotografii: Sorina Ciunanu.

 

Lasă un răspuns