Cine sunt artiștii care vor concerta la Filmul de Piatra #10?

0
35

A zecea ediție a festivalului Fdp anunță un line-up spumos, cuprinzându-i pe The Twisters, Alexandru Andrieș, The Kryptonite Sparks și Baba Dochia! În cazul în care nu ai auzit de aceștia până acum, echipa Cityneamt te pregătește complet de festival!

>Trupa The Twisters, formată din cinci fete, combină jazz-ul, swing-ul, blues-ul și bossanova cu atmosfera primelor decenii ale secolului XX. Prin intermediul vocilor puternice dar, în acelați timp, sensibile, tinerele artiste transmit o energie ieșită din comun. Au reușit deja să impresioneze publicul, câștigând premiul de „Cel mai promițător tânăr muzician” la Festivalul Internațional de Jazz Johnny Răducanu. Așadar, BE THERE!

>Alexandru Andrieș, membru al juriului ediției de anul acesta, este un cântăreț de blues / jazz / folk, arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor și grafician. Conferențiar Doctor la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu”, dar și Membru în Uniunea Arhitecţilor din România, Uniunea Scriitorilor din România și Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Alexandru Andrieș va susține un concert excepțional, creionând operele sale în peisajul de La caiace. Un MUST pentru iubitorii de muzică!

>The Kryptonite Sparks este un power-trio incandescent, „care învie simțuri și organe demult uitate și electrizează sinapsele dintre sunet și emoții”. Au crescut pe muzica lui Pink Floyd și a lui Bob Marley și s-au școlit în afară. Răzvan Anton (tobe), zis și Huhurez sau Miguel, a studiat Artele Plastice în Italia, iar cei doi frati, Răzvan (voce si chitara) și Rares Diaconu (bass și voce), au urmat Conservatorul la Londra. Dragostea pentru muzică i-a unit, iar din 2010 sar scântei la concertele lor. Se recomandă a fi eclectici, electrici, netrebnici și au adus un aer nou underground-ului românesc.
Trupa rock botoşăneană „The Kryptonite Sparks“ a primit premiul pentru cel mai bun debut în sfera alternativ pe anul 2014 la festivalul Metalhead Awards din Bucureşti. Prestațiile lor live sunt un adevărat succes și au decis să ne dezvăluie câteva acorduri la Filmul de Piatra.

>Baba Dochia este un melanj de electronica cu rock live, topindu-se în același vas sintetizatoare, riff-uri grele de chitară, beat-uri organice și sintetice, asezonat pe alocuri cu melancolie și agresivitate.
Proiectul a luat naștere în Sighișoara în anul 2006, lansarea primului album Team Sleep determinându-i pe membrii fondatori Leon Lototchi și Marius Pop să urmeze calea producției muzicale.
Ulterior, cei doi membri fondatori s-au relocat in Cluj-Napoca. Dorința de a face din Baba Dochia un spectacol complet audio-vizual a început prin recrutarea lui Cristian „No Bijoux” Cânpean în 2012, care pregătește partea de visuals pentru show-urile live. Evoluția a continuat cu extinderea spre full band, primul pas în această direcție fiind făcut prin intervențiile live ale lui Marius la chitară și prin cooptarea în trupă a lui Andrei Voicu la tobe – primele concerte în această formulă fiind primite foarte bine de public.
Combinația dintre sintetizatoare, drum machine (asortat cu tobe reci) și chitară distorsionată fac ca Baba Dochia să fie o apariție originală ce doreste să împrospăteze muzica din Romania.

Așadar, în ultima seară a festivalului se anunță un adevărat show, împletindu-se diferite genuri de muzică, cu adevărat de neratat!
Reamintim prețul biletelor:
Intrare liberă: Breaking News (joi), Offcompetition MIX1 (vineri), Pietricele, Festival Talk cu Andi Vasluianu, Offcompetition MIX2, Secondo Me (sâmbătă), #VolunteerPower (în fiecare zi)
5 lei: Midnight Shorts (joi), Competiție 1&2 (vineri), Competiție 3&4 (sâmbătă)
10 lei: Fantastica aventură din Oz (sâmbătă)
30 lei: LONG DAY, LONG NIGHT (duminică): Alexandru Andrieș, Baba Dochia, The Kryptonite Sparks, The Twisters, Planeta Petrila, WarmUp și AfterParty
40 lei: abonament valabil întreg festivalul, inclusiv TATRATEA SILENT DANCE

Abonamentele pentru Filmul de Piatra #10 pot fi achiziționate din următoarele locuri: Noir Restaurant, Atelier 3/8, Sestri Caffé, SPOT, ALINE cake boutique, Tequila Bowling Piatra Neamt și din locațiile de proiecție din programul festivalului: http://filmuldepiatra.ro/Program2017/
#FDP10 #VolunteerPower

3,2,1 START FdP!

 

Lasă un răspuns