Prima zi a celui mai prietenos festival a constituit un adevărat deliciu pentru cinefilii împătimiți din întreaga țară și chiar din afara acesteia. Ca de fiecare dată, mult iubitul #volunteerpower ne-a primit călduros la intrarea în cinema, cu figurine hazlii, prăjituri de casă și muzică de calitate. Echipa de voluntari a reușit să creeze o atmosferă de neuitat, iar întreaga familie de la departamentul ‘guest’ au avut grijă ca totul să se desfășoare impecabil.
În cinema a fost mai întâi proiectat în avanpremieră lungmetrajul ”Breaking news”.Cu un scenariu semnat de Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu şi producţia de Tudor Giurgiu, ”Breaking News” spune povestea unui reporter de televiziune (Andi Vasluianu) care e nevoit să facă un reportaj în memoria colegului său operator dispărut în timpul unei transmisiuni live. Apoi, într-o serie de Q&A, actorul Andi Vasluianu, membru al juriului Fdp de anul acesta, a răspuns numeroaselor întrebări adresate din public.
Ziua s-a încheiat cu primul calup de scurtmetraje al festivalului, ”Midnight shorts”. Fiind cele mai controversate scurtmetraje înscrise în competiție, acestea au avut alocată o anumită oră a desfășurării. Ulterior, regizorii sau actorii din fiecare scurtmetraj proiectat au răspuns curiozităților publicului, iar prima zi s-a dovedit a fi un adevărat succes pentru ediția #10 a festivalului.

Astăzi este a treia zi a festivalului și voluntarii vă promit din nou ceva special; programul arată cam așa:

• de la 13:00, Pietricele: filme scurte pentru copii (Cinema Dacia, intrare libera);
• de la 16:30, Festival Talk: Andi Vasluianu (Teatrul Tineretului, intrare liberă);
• de la 17:30, Competiția Filmul de Piatra și Q&A cu autorii filmelor (Teatrul Tineretului, bilet 5 lei);
• de la 18:00, #VolunteerPower (Curtea Domnească, intrare liberă);
• de la 21:30, Offcompetition #2 (Curtea Domnească, intrare liberă);
• de la 22:30, Proiecție specială și Q&A cu invitați surpriză (Curtea Domnească, intrare liberă);
• de la 00:00, TATRATEA Silent Dance (Rubik Hub, acces doar pentru invitați și abonamente).

Așadar, se anunță o altă zi spumoasă a celui mai prietenos festival!
Și astăzi îți mai poți achiziționa abonament sau bilete pentru proiecții.

Intrare liberă:Pietricele, Festival Talk cu Andi Vasluianu, Offcompetition MIX2, Secondo Me (sâmbătă), #VolunteerPower (în fiecare zi)
5 lei: Midnight Shorts (joi), Competiție 1&2 (vineri), Competiție 3&4 (sâmbătă)
10 lei: Fantastica aventură din Oz (sâmbătă)
30 lei: LONG DAY, LONG NIGHT (duminică): Alexandru Andrieș, Baba Dochia, The Kryptonite Sparks, The Twisters, Planeta Petrila, WarmUp și AfterParty
40 lei: abonament valabil întreg festivalul, inclusiv TATRATEA SILENT DANCE

Abonamentele pentru Filmul de Piatra #10 pot fi achiziționate din următoarele locuri: Noir Restaurant, Atelier 3/8, Sestri Caffé, SPOT, ALINE cake boutique, Tequila Bowling Piatra Neamt și din locațiile de proiecție din programul festivalului.

Be part of #fdp #10! #volunteerpower

 

Lasă un răspuns